На роботі порушують мої права. Куди звертатися?

Про що ця стаття?

Усі громадяни України й ті, хто тут проживає, мають право на працю. Кожен може вільно обирати професію та сферу зайнятості, а робота має бути оплачена. Влаштовуючись на роботу офіційно (тобто підписуючи трудовий договір), працівник має право на оплачувану відпустку та лікарняні, а також інші трудові гарантії. 

Утім, найняті працівники часто стикаються із порушенням їхніх прав. Їм можуть затримувати зарплату, необґрунтовано відмовляти в підвищенні або звільняти, вимагати працювати понаднормово тощо. Чимало співробітників також стикаються із дискримінацією з боку керівників або колег, що може зробити робочі будні нестерпними. 

Як зрозуміти, що ваші права на роботі порушують? Як діяти в таких ситуаціях? Цей текст допоможе розібратися з головними проблемами, з якими можуть зіткнутися наймані працівники.

Які права мають працівники?

Офіційно влаштований співробітник має права, вони визначені трудовим законодавством:

  • заробітна плата офіційно працевлаштованого працівника не може бути меншою за мінімальну (на 1 січня 2022 року — 6500 грн);  
  • право на оплачувану щорічну відпустку;
  • право на оплату лікарняного; 
  • право на достроковий вихід на пенсію через шкідливі умови праці; 
  • право на скорочений робочий день або тиждень через шкідливі умови праці; 
  • право не працювати у вихідні та святкові дні; 
  • право не залучатися до понаднормових робіт без бажання працівника; 
  • право на допомогу у зв’язку з безробіттям (зокрема, у зв’язку з народженням дитини); 
  • право на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань; 
  • право на захист від незаконного звільнення.


Якщо ж ви не влаштовані офіційно, але фактично є найманим співробітником, це також може бути порушенням. Наприклад, коли роботодавець не оформляє вас на роботу офіційно, щоб не платити податки. Водночас ви не набуваєте трудових прав, і довести їхнє порушення буде надзвичайно складно. 

Ще один поширений варіант нелегального працевлаштування в Україні: коли офіційно працівник має мінімальну зарплату, а решту отримує «в конверті». Це грубе порушення з боку роботодавця.

Крім цього, співробітники можуть стикатися з дискримінацією на робочому місці. Під нею розуміють гірше поводження або упереджене ставлення до людини через так звані «захищені ознаки» — тобто ті, що є невіддільними від її ідентичності. До таких ознак належать стать, гендерна ідентичність, вік, сімейний стан, релігійні переконання, колір шкіри, раса, громадянство, мова, стан здоров’я та багато інших.

Антидискримінаційний закон виділяє п’ять форм забороненої поведінки:

  • пряма дискримінація (з людиною поводяться гірше через її захищені ознаки — інвалідність, сімейний статус, гендер тощо); 
  • непряма дискримінація (роботодавець з усіма поводиться однаково, але людина все одно опиняється в гіршому становищі, ніж інші, через свої ознаки); 
  • підбурювання до дискримінації (керівник сам не дискримінує, а делегує це підлеглим); 
  • пособництво в дискримінації (свідома допомога в дискримінаційних діях).


Що робити, якщо ви стикнулися з дискримінацією на співбесіді, читайте в нашому матеріалі.  

Як виявити дискримінацію на роботі?

Дискримінація на робочому місці може проявлятися як у діях керівництва чи колег, так і в їхній бездіяльності. Інколи вона може бути неусвідомленою. Найчастіше працівники стикаються на роботі з «мобінгом» (від англійського слова mob — агресивний натовп)  або цькуванням — як із боку керівництва, так і з боку інших колег. Цькування керівником називають «босингом» (від слова boss — «бос», «керівник»), цькування з боку колег — «булінгом» (від слова bully — «хуліган»). В обох випадках жертвою стає хтось із колективу, кого регулярно принижують або ігнорують.

Якщо ви вважаєте, що ваші права порушені, або ж ви зіткнулися з дискримінацією, не мовчіть. Для початку спробуйте розв'язати проблему зсередини. Якщо вас дискримінують колеги, поговоріть із керівництвом. Коректно поясніть, що відчуваєте упереджене ставлення, й попросіть підтримки.

Якщо ви відчуваєте дискримінацію з боку керівництва, поговоріть із колегами. Важливо зрозуміти, чи ви єдині в колективі, хто стикається з несправедливістю. Якщо виявиться, що від дискримінації потерпають й інші колеги, об’єднуйтеся — що більше вас буде, тим більше шансів розв’язати проблему. Спробуйте разом поговорити з керівництвом. 

Ідеально, якщо у вас у колективі є відділ кадрів або позиція спеціаліста з HR (Human resources), тоді розмову з керівництвом можна довірити такому спеціалісту або провести її разом.


Якщо це не дало результатів, спробуйте звернутися до громадських організацій, які опікуються певним типом дискримінації на робочому місці.

Про що можна поговорити з керівництвом?

Є кілька маркерів, за якими важливо слідкувати, щоб умови праці можна було б вважати прозорими, а колектив таким, де немає дискримінації:

  • рівні можливості для всіх у колективі, незалежно від їхніх захищених ознак (тобто їхньої статі, гендерної ідентичності, віку, сімейного стану, релігійних переконань, кольору шкіри, раси, громадянства, мови, стану здоров'я та багатьох інших), у тому числі й однакове ставлення;
  • однакова винагорода за роботу однакової цінності для всіх співробітників;
  • недопущення насильства та сексуальних домагань;
  • справедливі та прозорі практики пошуку нових співробітників і підвищення наявних;
  • продуктивне робоче середовище, у якому панує етичне ставлення співробітників одне до одного.


Чудово, якщо ви зможете відверто поговорити з керівництвом про важливість усіх цих моментів для вашої компанії та про важливість створення здорової атмосфери на робочому місці. 

Один із найважливіших маркерів, який допомагає уникнути підґрунтя для дискримінації, — побудова прозорих процесів найму нових працівників та підвищення тих, що вже працюють. Якщо співробітники розумітимуть, за якими принципами відбувається перехід кар’єрними сходами й матимуть чіткі критерії для кожного з кроків, це унеможливить дискримінацію або некоректне ставлення до певних співробітників у команді. Це ж стосується і нарахування заробітної плати. 

Співробітники мають розуміти, за якими принципами формується винагорода і з чого вона складається. Це дозволить уникнути несправедливих ситуацій, коли робота, що має однакову цінність для компанії, оплачується по-різному через, наприклад, різну стать виконавців.

Коли варто звертатися до суду

Якщо розмова з керівництвом не дала результату — можна звернутися до професійних спілок або асоціацій. Профспілки контролюють дотримання трудового законодавства на підприємствах і можуть протидіяти порушенню прав працівників. Звертатися до профспілок варто офіційно, наприклад, за допомогою звичайної чи електронної пошти. Якщо питання не вирішують, це звернення може стати доказом у суді.

Ви маєте якнайшвидше звернутись до правоохоронних органів, якщо на роботі мали справу з: 

  • насильницькими діями, домаганнями сексуального характеру;
  • висловлюваннями або діями, що розпалюють расову, релігійну ворожнечу або принижують національну честь та гідність людей;
  • ситуаціями, де прямо чи опосередковано обмежувалися права людей за ознаками статі, гендеру, віку, сімейного стану, релігійних переконань, кольору шкіри, раси, громадянства, мови, стану здоров'я тощо. 


Ті, хто зазнає дискримінації у сфері праці, мають право звернутися до суду із заявою про відновлення порушених прав, відшкодування матеріальної та моральної шкоди. В Україні потерпілі від дискримінації можуть отримати правову допомогу при зверненні до суду, скориставшись послугами юристів або звернувшись до неурядових правозахисних організацій.


Перш ніж як позиватися до суду, варто зібрати якомога більше доказів порушення ваших трудових прав. Це можуть бути свідчення ваших колег, зафіксовані випадки дискримінації (наприклад, у переписці чи зняті на відео) тощо. Якщо вас незаконно звільнили з роботи чи не виплатили зарплату, не затягуйте з оскарженням у суді. На подання позову відведено місяць. 

Крім цього, можна скаржитися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини — саме він відповідальний за дотримання конституційних прав і свобод людини та захист її прав.

Пов’язані статті

Безоплатна правова допомога: як отримати та куди звертатися?
Усі, хто перебуває під юрисдикцією України, мають право на безоплатну правову допомогу від держави.
Як перевірити роботодавця: топ-інструменти
7 простих кроків, які допоможуть більше дізнатися про майбутнього роботодавця.
5 помилок під час пошуку роботи та як їх уникнути
Розібрали найпоширеніші помилки під час пошуку роботи та розповідаємо, як їх уникнути.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux