5 помилок під час пошуку роботи та як їх уникнути

Про що ця стаття?

Пошук роботи — це завжди виклик. Особливо, якщо немає попереднього досвіду, а знайти роботу дуже хочеться. Ясна річ, такий процес не може обійтися без помилок. Разом із Олександрою Лєтовою, керівницею відділу маркетингу Work.ua, розібрали найпоширеніші помилки під час пошуку роботи та розповідаємо, як їх уникнути.

Як уникнути помилок під час пошуку роботи

1. Перелік місць роботи без досягнень

Звісно, більшість помилок під час пошуку роботи стосуються саме резюме. Серед найпоширеніших — надсилати однакове резюме на всі вакансії і приписувати собі зайві знання та навички, тільки аби отримати бажану роботу. На жаль, такий підхід не працює. Щоб резюме було успішним, його потрібно оформлювати відповідно до умов конкретної вакансії і бути готовим розказати докладніше та підтвердити увесь досвід та навички, які ви вказали. До того ж, експерти рекомендують не просто перераховувавати в резюме попередні місця роботи, а концентруватись на результатах, яких вам вдалося досягти. Ідеально, якщо ви розумієте, яким чином цей досвід зможе вам допомогти на новому місці, та зможете це підкреслити. 

«Перш ніж відправити резюме, зверніть увагу, чи відповідають ваші знання та навички вимогам вакансії. Також обов’язково перевірте його на граматичні та інші помилки. Не потрібно писати про ваші хобі, релігійні, політичні вподобання тощо. А от посилання на соціальні мережі будуть не зайві. Резюме повинно міститися на одній, максимум — двох сторінках. Також за потреби ви повинні мати змогу підтвердити всю інформацію, яку включили в резюме», — пояснює керівниця відділу маркетингу Work.ua Олександра Лєтова.

Як перевірити резюме перед відправленням роботодавцю, читайте в нашій інструкції

2. Пасивний пошук замість активного

Друга поширена помилка — опублікувати резюме на сайтах з пошуку роботи та зупинитися на цьому. Звісно, ця тактика може спрацювати, але у такому випадку доведеться чекати не один тиждень, а іноді й місяць. Не варто приставати на думку, що знайти вас — це завдання роботодавця. Ваш пошук має бути обопільним. 

Тому ефективніше надсилати своє резюме на конкретні вакансії, самостійно писати компаніям і пропонувати послуги. Тоді шансів знайти роботу буде значно більше.  

3. Ігнорування супровідного листа

Супровідний лист сьогодні — це не менш важлива частина працевлаштування, ніж резюме. Багато людей ігнорують написання супровідного листа, мовляв, його все одно ніхто не читає.  Даремно — адже супровідний лист може розкрити вас як кандидата і допоможе роботодавцю зробити вирішальний вибір. 

«Приділіть час аналізу вакансії, покажіть свої аналітичні та творчі здібності, поясніть потенційному роботодавцю, чому ваші знання, вміння, особисті якості та життєвий досвід роблять вас ідеальним кандидатом на цю посаду. Роботодавець зацікавлений у розв’язанні своїх проблем. Тому у супровідному листі говоріть про потреби підприємства і про те, як ви допоможете компанії в її зростанні та досягненні цілей», — радить Олександра Лєтова.

4. Співбесіда без підготовки

Часто саме під час співбесіди роботодавці приймають остаточне рішення про ваше працевлаштування. Тому підготовка до цієї зустрічі буде не зайвою. Ваші майбутні колеги хочуть бачити перед собою не просто кандидата, а потенційного робітника, який знає про компанію та конкурентів, орієнтується у посадових обов’язках і уявляє, як його знання та навички принесуть користь бізнесу. 

«Роботодавці люблять працівників, які хочуть розвиватись. Вони швидше віддадуть перевагу людині без досвіду, але готовій опановувати нові знання, а не тому, хто вважає, що вже все вивчив і тепер може відсиджуватися “від дзвінка до дзвінка”», — каже керівниця відділу маркетингу Work.ua.

Тому до співбесіди краще підготуватися заздалегідь. Проаналізувати потенційну компанію, зрозуміти свої сильні і слабкі сторони. Про це все точно доведеться розповісти. Тож коли роботодавець запитає вас — ви будете готові та впевнені у власних словах. 

5. Випробувальний термін і стажування

Бувають випадки, коли люди отримують пропозицію пройти стажування чи випробувальний термін у компанії — і відмовляються від неї, адже вони шукали саме працевлаштування і хочуть одразу стати до роботи.

Та стажування, як і випробувальний термін, — це можливість отримати необхідний досвід, якого не вистачає кандидату. Крім того, це допомагає роботодавцю чітко зрозуміти, наскільки людина підходить компанії, а людині — чи хоче вона працювати на цій роботі. 

Тож від подібного досвіду точно не варто відмовлятися. Тим паче, що нерідко стажування і випробувальні терміни закінчуються саме пропозицією працевлаштування. А от якщо вас не влаштовують умови запропонованого випробувального терміну, то варто спробувати обговорити це з керівником, а не одразу відмовлятися. Здатність доносити свої позиції через адекватну комунікацію часто дає результат.

Пов'язані послуги

Допомога по безробіттю

Пов’язані статті

Як перевірити резюме: інструкція
Ми підготували покрокову інструкцію, яка допоможе перевірити резюме перед надсиланням роботодавцю.
Мене не беруть на роботу без досвіду. Як його отримати?
Ми зібрали дієві поради, які допоможуть студентам отримати необхідний досвід без шкоди для навчання.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux