Великий гід по Helsi: як зареєструватись і чим може допомогти

Зареєструйтеся в системі Helsi.me для полегшення користування медичними послугами

Про що ця стаття?

Медичною інформаційною системою Helsi користується вже близько 55 % українців. Система допомагає пацієнтам отримувати послуги як у державних, так і в приватних клініках, бачити свої медичні дані та рідних, записуватись на вакцинацію, бронювати ліки, переглядати рецепти тощо. 

Helsi максимально спрощує похід до медзакладу — з його допомогою можна записатися на прийом на зручний час, завчасно почитати інформацію про клініку чи фахівця та навіть отримати онлайн-консультацію. Цей текст допоможе розібратися, як користуватися системою.

Що таке система Helsi?

Helsi — це найбільша в Україні медична інформаційна система, створена для пацієнтів, лікарів, державних та приватних медичних закладів. Зараз нею користуються понад 1 300 закладів охорони здоров'я (72 % по всій Україні) та 49 000 лікарів різних ланок медичної допомоги по всій Україні. Системою користується понад 24 мільйони українців, що становить 55 % населення країни. Щомісяця через Helsi на прийом до лікаря записуються понад 2,5 мільйона пацієнтів.

Які послуги пацієнт може отримати через Helsi?

У першу чергу Helsi покликаний спростити звернення до лікаря. За допомогою системи пацієнти можуть:

Основні функції для нових користувачів — це пошук лікаря та онлайн-запис на прийом. Уже після проведеного прийому в кабінеті пацієнта зʼявиться решта функцій.

Як користуватися helsi.me?

Користуватися системою можна двома способами: на сайті або за допомогою застосунку для смартфона (Android, iOS). Спочатку необхідно увійти в систему, вказавши свій номер телефону та ім’я. 

Щоб записатися на прийом, необхідно знайти конкретного лікаря чи послугу та забронювати зручні дату і час візиту. Шукати лікарів можна за прізвищем, спеціалізацією або лікарнею, де вони працюють. Під час пошуку можна відфільтрувати результати за районом, типом клініки, можливістю укласти декларацію чи записатись на відеоприйом, платні чи безоплатні прийоми або оцінкою лікаря. Крім цього, у профілях лікарів можна переглянути інформацію про лікарських досвід, а також почитати відгуки інших пацієнтів. 

Після бронювання прийому пацієнт бачитиме запланований візит у своєму онлайн-кабінеті. Більше нічого робити не потрібно — можна відразу йти на прийом у визначене місце й час. Лікар уже чекатиме на вас.

Хто бачить інформацію про пацієнта та його візити до лікарів?

Інформацію про пацієнта бачить тільки сам пацієнт та медичний працівник (лікар, реєстратор). Іншим користувачам системи ця інформація недоступна. 

Helsi зберігає всю всі дані в дата-центрі, який отримав сертифікат комплексної системи захисту інформації від Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України. Обробка персональної інформації громадян відбувається в правовому полі України.

Чи можна підписати декларацію з сімейним лікарем через Helsi?

Так. Для цього потрібно знайти лікаря через пошук та обрати фільтр «Лікар приймає декларації». Після цього можна записатися до лікаря на зручний час, прийти на прийом та укласти з ним декларацію особисто. Для певності радимо зателефонувати в приймальню лікарні та уточнити наявність місць в обраного лікаря.

Для чого потрібна електронна медична картка? Хто може її побачити? Хто її веде?

Електронна медична картка — це онлайн-кабінет пацієнта, де зберігаються його медичні дані: прийоми, медичні документи, рецепти, направлення тощо. Крім пацієнта, доступ до картки має його лікар.

Що робити, якщо лікар не вніс інформацію про аналізи або щеплення пацієнта? Чи може це зробити пацієнт?

Пацієнт не може вносити медичні дані, але може завантажити свої аналізи до розділу медичних документів, дати доступ своєму лікарю, і лікар може внести дані без візиту пацієнта до медзакладу.

Чи можна записатися на щеплення від COVID-19 через систему Helsi?

Так! Детальну інформацію та перелік пунктів щеплень можна знайти тут.


Експерти:

Андрій Сліпуха — регіональний директор зі впровадження Helsi

Олена Губич — відповідальна за маркетинг та комунікації в Helsi


Пов'язані послуги

Декларація з сімейним лікарем

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux