«На рівних»: як проєкт з пошуку вакансій допомагає людям з інвалідністю

Про що ця стаття?

«Тільки твій талант робить тебе особливим» — це головна ідея молодого українського проєкту «На рівних». Восени 2020 року Злата Єфіменко і Софія Лавренюк заснували його, аби привернути увагу суспільства до проблеми пошуку роботи для людей з інвалідністю. 

Сьогодні вони знімають соціальну рекламу, ведуть активну просвітницьку діяльність і головне — створили спеціальну платформу, де люди з інвалідністю можуть без проблем працевлаштуватися.

Що таке «На рівних»?

«Насправді, в Україні немає даних, скільки людей з інвалідністю працевлаштовано. Ми хотіли відштовхуватися від фактів, але у нас дуже мало таких досліджень. Якщо такі і є — то вони більше теоретичні, на основі певного європейського досвіду й емпіричних матеріалів», — каже Софія Лавренюк. Вона — соціологиня за освітою, а її колега Злата Єфіменко — продюсерка і займається кіно. 

Оскільки конкретної статистики щодо працевлаштування людей з інвалідністю знайти не вдалося, команда проєкту вирішила провести власне соціологічне дослідження. На його основі вони опублікували великий аналітичний звіт, аби отримати ширше уявлення про ситуацію та дослідити, що саме заважає людям з інвалідністю знайти роботу в Україні. 

Потім дівчата створили п’ять соціальних відеороликів і документальний фільм на тему працевлаштування. Відеоролики можна побачити на YouTube-сторінці проєкту, але команда активно працює над тим, аби показати їх на українському телебаченні. 

Та найголовнішим результатом роботи став третій етап — це створення спеціальної платформи з вакансіями, порадами та інформацією, як людям з інвалідністю знайти роботу в Україні. Зараз вся робота проєкту зосереджена саме на тому, аби зробити цю платформу максимально доступною і корисною для людей. «На рівних» — це недержавний і некомерційний проєкт. Усі кошти, які отримує команда — це гранти від різних соціальних ініціатив, Українського культурного фонду та підтримка від партнерів і соціально відповідального бізнесу.

Як працює платформа для пошуку роботи

Сайт для пошуку роботи від «На рівних» — це незалежна платформа, де роботодавці можуть знайти нових працівників, а люди з інвалідністю — працевлаштування. Команда проєкту перевіряє всі вакансії, перед тим як розмістити їх на сайті

«Ми дивимося на правильність заповнення вакансії та її доцільність. Це не має бути вакансія, аби закрити квоту, або якась нікому не цікава і не зрозуміла історія», — розповідає Софія. 

За словами засновниць, дуже часто роботодавці думають, що за розміщення вакансій їм доведеться платити якісь кошти, але це не так. Сайт працює безкоштовно як для компаній, так і для шукачів роботи. 

Платформа адаптована для потреб людей з інвалідністю. Там немає жодних зайвих функцій, а все, що потрібно зробити людині, аби знайти роботу — це натиснути кнопку і заповнити невелику анкету. До того ж, сайт дає можливість напряму зв’язатися з роботодавцем, аби обговорити всі важливі моменти. Зараз команда також працює над аудіоверсією для незрячих людей.

Чому людям з інвалідністю важко знайти роботу в Україні?

Стаття 43 Конституції України стверджує, що кожна людина має право на працю. Втім, є кілька факторів, які заважають людям з інвалідністю знайти потрібне місце роботи. 

  • Найбільшою проблемою є саме просторовий аспект. Мова не тільки про правильне облаштування офісів, а і про доступність загалом. Це інклюзивні під’їзди, вулиці, громадський транспорт — усе те, на що раніше в нашій країні мало звертали увагу. 

«Це питання не тільки до держави, а й до людей особисто. Коли забудовник створює проєкт нової будівлі, він має врахувати принципи безбар’єрності. Потрібно, аби це питання ставало все більш видимим — і тоді люди про нього замислюються», — говорить Злата Єфіменко. 

  • Наступний фактор — це питання освіти. Як людина може працевлаштуватися, коли її навіть не беруть у ВНЗ? Тим паче, в нашій країні наразі мало університетів, які позиціонують себе як інклюзивні. «Якщо людина незряча або слабочуюча, викладачі просто не знають, як донести їй матеріал», — пояснює Софія Лавренюк. 

«Іноді роботодавці кажуть, що у них на підприємствах усе пристосовано, але вони просто не знають, як працювати із людьми з інвалідністю. Це абсурд, коли в компаніях думають, як така людина знайде спільну мову з іншими співробітниками. Тому наших роботодавців потрібно вчити. Потрібно, аби вони розуміли, що справа не у квотах чи стереотипах — тут має працювати єдиний критерій: людина професіонал чи ні», — додає Софія. 

  • Останнім є законодавчий фактор. Існує закон «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», де прописано, що коли на підприємстві понад вісім працівників — то одне робоче місце має бути виділене для людини з інвалідністю. Якщо працівників більше 25 — то 4 робочих місця. 

Утім, роботодавці різними способами обходять ці квоти. По-перше, в Україні досі поширена практика «працевлаштування трудової книжки». Так людину фіктивно влаштовують на роботу і виплачують їй мінімальні кошти, аби обійти закон. Хоча насправді людина своєї роботи не виконує. 

Інша ситуація — коли організації надають людям з інвалідністю вакансії типу «вантажник». Деякі люди з інвалідністю просто фізично не можуть виконати таку роботу, натомість підприємства не сплачують штрафи державі, адже вакансія є, проте на неї чомусь ніхто не працевлаштовується. 

Крім того, на ситуацію з працевлаштуванням ще й неабияк впливає місто, в якому живе людина. У регіонах взагалі менше вакансій і пропозицій на ринку, аніж у Києві. Це стосується не тільки людей з інвалідністю. Однак коли під час карантину компанії почали переходити на дистанційний режим, це дало своєрідний поштовх працевлаштуванню.

Людський фактор

Утім, пошуки роботи — це завжди двосторонній процес, і на цьому шляху є перепони також з боку людей з інвалідністю. 

По-перше, засновниці проєкту «На рівних» кажуть, що існує велика різниця між людьми з вродженою і набутою інвалідністю. Перші навчилися жити, працювати й приймають свою позицію в соціумі. Для других адаптація — це тривалий процес, який забирає не один рік. 

«Припустимо, що людина отримала травму — і медицина робить усе, аби знову поставити її на ноги. Реабілітація може тривати хоч 10 років. За цей час забувається все, і людина має починати з нуля. Тому потрібно підходити до питання комплексно — надавати не тільки фізичну реабілітацію, але і психологічну допомогу», — пояснює Софія. 


Багато людей з інвалідністю ставляться до себе скептично або не налаштовані на пошук роботи. Саме тому «На рівних» публікують у своїх соціальних мережах успішні історії інших людей. Вони потрібні, аби люди з інвалідністю вірили у свої сили, не боялися і не приховували власного професіоналізму.

Як шукати роботу людині з інвалідністю?

Перш за все потрібно обрати бажану спеціальність і створити резюме. Таке, котре можна легко прочитати та швидко дізнатися про досвід людини і її позитивні сторони. Софія Лавренюк упевнена, що у резюме потрібно також вказати про інвалідність, аби не натрапити на невідповідального роботодавця. 

Про те, як перевірити резюме перед відправкою роботодавцю, читайте у нашому матеріалі на цю тему. 

«Інакше можна зіткнутися з проблемою непідлаштованого офісу. Роботодавець має розуміти, які умови треба забезпечити людині, аби вони відповідали індивідуальному плану реабілітації», — каже вона. 

Коли резюме готове — його можна відправляти на платформи з пошуку роботи або йти з ним у Державну службу зайнятості. Сьогодні багато сайтів з вакансіями мають спеціальну примітку «для людей з інвалідністю», аби таким людям легше було знайти роботу. 

Крім того, вже відібрані вакансії можна знайти на сайті «На рівних» і на спеціалізованому державному порталі «Вільно». Він з’явився паралельно до проєкту «На рівних». Злата каже, що жодної конкуренції між платформами немає, навпаки, вона впевнена, що чим більше буде подібних ініціатив — тим краще: «Головне, аби ми разом чи незалежно один від одного створювали нові можливості для людей».

Пов’язані статті

Пошук роботи для людей з інвалідністю: на що звертати увагу
Усе починається з пошуку та складання резюме. Воно має відповідати бажаній посаді й описувати всі сильні сторони кандидата.
Мені потрібно оформити інвалідність. З чого почати?
Щоб отримати статус людини з інвалідністю в Україні, потрібно виконати кілька кроків, які регулюються Постановою КМУ та Інструкцією МОЗ.
Як перевірити резюме: інструкція
Ми підготували покрокову інструкцію, яка допоможе перевірити резюме перед надсиланням роботодавцю.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux